Läxhjälp – Pris

Läxhjälp är en bransch som har utvecklats mycket de senaste åren och teknikutvecklingen har möjliggjort att utbudet breddats till hela Sverige och inte bara i storstäderna.

Inställningen till att anlita en studiecoach för att underlätta skolgången har också förändrats över tid. Fler och fler prioriterar att anlita en privatlärare som pedagogiskt går igenom ämnet i en lugn och trygg miljö utan klassrummets störningsmoment.

Priset skiljer sig oftast beroende på nivå på studierna och du väljer själv om hjälpen ska ske kontinuerligt över terminen eller i en kort och intensiv period. Tänk på att priserna nedan är cirkapriser på de mest anlitade företagen – det finns både billigare och dyrare alternativ. Vissa företag har en minimumtid på två timmar/lektionstillfälle.

Aktuella priser

Kontinuerlig läxhjälp (löpande)

399–450 kr/h

Intensiv läxhjälp (ex. inför prov)

399–515 kr/h

Junior läxhjälp (ex. lågstadiet)

Från 350 kr/h

Liten grupp (oftast tre personer)

Från 189 kr/h och person

Jag är intresserad – vart kan jag läsa mer?

Är du intresserad av att anlita en studiecoach och vill läsa mer om de olika alternativen? Klicka på någon av boxarna nedan. Det finns två huvudinriktningar – läxhjälp i hemmet eller online. På dessa sidor kan du även se vilka företag och organisationer som erbjuder tjänsten!