Läxhjälp hemma

Vad innebär läxhjälp hemma?

En personlig studiecoach kommer hem till dig och agerar privatlärare. Innan varje lektion går ni igenom målet med lektionen och hur ni ska ta er dit på bästa sätt - alltid med dina behov i fokus.

Efter varje färdigställd uppgift utvärderar ni vad som gått bra och mindre bra och justerar upplägg och studieteknik därefter. Att fysiskt träffas och gå igenom uppgiften tycker många är det bästa sättet att lära på – det möjliggör dialog och engagerar dig i inlärningsprocessen.

Det går också bra att mötas på en annan plats än hemmet, exempelvis på biblioteket eller en av skolans lokaler.

Fördelar med läxhjälp i hemmet

Att få hjälp med läxhjälp i en trygg miljö med få störningsmoment skapar goda förutsättningar för lärande och leder ofta till högre betyg.

Du och din privatlärare fokuserar på de delar som du tycker är krångliga. En personlig studiecoach rycker in och förklarar de partier där det behövs som mest för dig - i motsats till i skolan där elever med olika behov tar del av samma information och genomgångar.

Trygg miljö

Få störningsmoment

Individuell studieplan

Dina behov i fokus

Personlig kontakt

Vart kan jag vända mig?

Flera olika företag och organisationer erbjuder läxhjälp i hemmet. Då utbudet skiljer sig från stad till stad är det en bra idé att kolla upp vilka som erbjuder sina tjänster just i din stad. Vi listar några av de största aktörerna som finns på flera orter runtom i landet.

Allakando.se

Finns i hela Sverige och hjälper dig med såväl skoluppgifter som träning inför högskoleprovet. Lärarna genomgår utbildning i pedagogik och har utbildat över 26 000 elever med goda omdömen. Erbjuder en prova-på-lektion-utan bindningstid.

Allakando.se

Myacademy.se

Utgår från elevens ämneskunskap, mål och behov när de matchar eleven mot en studiecoach. Hämtar lärare från Sveriges ledande universitet och fokuserar på att öka studieglädjen och motivationen för att nå bättre studieresultat.

Myacademy.se

Studybuddy.se

En av de äldsta aktörerna på marknaden (startat 2004) skapar tydliga mål och arbetsstrukturer tillsammans med eleven - vilket bidrar till att nå målen. Individanpassad och engagerat lärande ihop med tydliga uppföljningar har visat sig vara ett bra upplägg.

Studybuddy.se

Läxhjälp - Stockholm

Vi har gjort en sammanställning på företag i Stockholmsområdet som erbjuder läxhjälp. För att kolla in de olika alternativen som erbjuds i huvudstaden och i närområdet kan du läsa mer under vår sektion som rör läxhjälp i Stockholm.

Läxhjälp via internet istället för i hemmet?

Vill du läsa mer om hur det skulle vara att få personlig undervisning via datorn? I så fall kan du läsa mer i vår guide nedan.