Läxhjälp online

Vad innebär läxhjälp online?

Den traditionella skolundervisningen med undervisning i fysiska klassrum passar inte alla. Det finns många störningsmoment som tar energi och tävlar om din uppmärksamhet.

Dessutom är det inte alltid som skolvärldens tekniklösningar hänger med den snabba teknikutveckling som sker i övriga samhället.

Idag finns det modern teknik som kan underlätta lärandet. Modern teknik tillsammans med en trygg miljö och en personlig lärare skapar förutsättningar för en anpassad inlärning - efter elevens personliga behov. Studier visar att förbättrad studieteknik leder till högre betyg.

Fördelar med läxhjälp online

Det finns en rad fördelar med att ta hjälp av läxhjälp online. Gratis rådgivning är något de allra flesta läxhjälpsföretag tillhandahåller. Företagen hjälper dig att komma igång och att skräddarsy en lösning för just dina behov.

Flexibel och smidig tidsbokning

Nytänkande utlärningssätt

Privatlärare med spetskompetens

Modern teknik

Personligt bemötande

Vart kan jag vända mig?

En rad olika företag och organisationer erbjuder läxhjälp på internet. Vi listar några av de populäraste alternativen. Kika runt på dessa hemsidor för att hitta en lösning som du trivs med. Upplägg, läroplattform och pris skiljer mellan de olika sidorna då alla har sin egen nisch.

Pluggakuten.se

Ett gratisalternativ där du som fastnat på en skoluppgift kan få hjälp. Fungerar som ett forum - du gör en ny tråd för den skoluppgift som du vill få hjälp med och moderatorer och andra användare svarar (efter du själv gjort ett försök att lösa uppgiften). Du kan få hjälp inom de flesta ämnen, men mest aktiva är användare med bakgrund inom matte och No-ämnena.

Pluggakuten.se

Studybuddy.se

En erfaren aktör som startade sin verksamhet inom läxhjälp redan 2004. Fina kundomdömen och går efter ledorden motivation, inspiration, studieglädje och självförtroende. Föreslår en lämplig ”studybuddy” efter samtal med dig om dina behov och mål.

Studybuddy.se

Myacademy.se

Personliga studiecoacher från Sveriges ledande universitet. Erbjuder läxhjälp inom alla olika ämnen. Hjälpen sker över en onlineplattform som är speciellt framtagen för läxhjälp. Går efter devisen att det ska vara enkelt, flexibelt och pedagogiskt att ta hjälp av My Academy.

Myacademy.se

Allakando.se

Alla lärare på Allakando har genomgått en gedigen internutbildning och har hjälpt över 26 000 elever med läxhjälp. Allakando matchar en passande lärare efter din profil och dina behov. Erbjuder en prova-på-lektion utan att du binder upp dig - ett bra sätt att lära känna både lärare och pedagogik.

Allakando.se

Läxhjälp i hemmet istället för online?

Funderar du på om du vill ha läxhjälp i hemmet istället för att lektionen sker via datorn? I så fall kan du kolla in vår guide nedan.