Läxhjälp - jobb

Vad innebär ett extrajobb som studiecoach?

Att jobba som läxhjälp och vara studiecoach i ditt närområde innebär att du åker hem till elever och strukturerar, inspirerar och lär ut ett ämne som du har goda kunskaper i.

Det är också allt vanligare att undervisningen sker online. Fundera på vilken typ av utlärning som passar din situation bäst. Det är ett flexibelt extrajobb – du jobbar helt enkelt när det passar dig.

Du får vara med och se en annan person växa och jobbet är så mycket mer än ett stimulerande extrajobb med bra lön. Att få vara med på resan och vända ett ämne från något jobbigt till något positivt – det är att göra skillnad på riktigt.

De allra flesta företag som anställer studiecoacher erbjuder internutbildningar. Du får ofta möjlighet att gå en kurs inom pedagogik innan du startar jobbet som studiecoach. Denna kunskap har du sedan nytta av även på framtida jobb eller till dina egna studier.

5 fördelar med att jobba med läxhjälp

Det finns mycket positivt med att jobba som studiecoach. Vi listar här 5 faktorer som studiecoacher ofta lyfter fram som det bästa med yrket:

Jobbet gör skillnad

Bra betalt

Flexibla timmar

Lär dig pedagogik

Merit på ditt CV

Studiecoach – lön

Att jobba med läxhjälp är ett utmärkt sätt att dryga ut kassan. Det är ett vanligt extrajobb under studieåren på universitetet eller hos personer som har lite tid över och vill göra skillnad.

Lönen ligger oftast på 100–180 kr i per timme beroende på uppdrag och plats. Lönen varierar något bland arbetsgivare och timlönen höjs hos vissa arbetsgivare ju mer timmar du arbetat för företaget.

Det är som sagt inte bara lönen som lockar med detta utvecklande yrke. Men visst är det ett svårslaget sätt att få in extrainkomster – inte minst när du själv bestämmer hur mycket du vill jobba.

Jag är intresserad - vart kan jag läsa mer?

Det finns två huvudinriktningar inom läxhjälp – antingen lär du ut ämnet över videolänk eller så möter du eleven i hemmet.

Följ länken till våra sidor nedan för att läsa mer om de olika alternativen. Gå vidare med det alternativ som passar din arbetssituation bäst!