Läxhjälp – Stockholm

I Stockholm är utbudet och efterfrågan av läxhjälp stort. Både företag och organisationer erbjuder tjänsten och det kan skilja en hel del i upplägg och pris. Vi guidar dig rätt!

Läxhjälp Stockholm – Gratis

I huvudstaden finns ett antal organisationer som erbjuder gratis läxhjälp. Här kommer några av de alternativ som du kan ta hjälp av:

Gratis läxhjälp på biblioteken

Flera av Stockholms bibliotek erbjuder gratis läxhjälp inom vitt skilda ämnen. Det spelar ingen roll om du går i grundskolan, gymnasiet, universitet eller SFI – alla är välkomna. Anordnas i samarbete med frivilligorganisationer.

Gratis läxhjälp på biblioteken

Lärarjouren

Lärarjouren startades 2001 tillsammans med KTH och SU. Erbjuder gratis läxhjälp varje vecka till grundskole- och gymnasieelever. Läxhjälparna jobbar även som lärarvikarier och har genomgått utbildning för att säkerställa ett pedagogiskt lärande. Läxhjälpen är gratis på KTH men vill du anlita Lärarjouren för privat läxhjälp kostar det en timpeng.

Lärarjouren

Mattecentrum

Mattecentrum är en ideell förening som hjälper barn och unga med gratis läxhjälp inom matte. Organisationens mål är att öka kunskapen och intresset för matematik och lärarna är volontärer som brinner för att lära ut ämnet på ett pedagogiskt sätt. Finns i ca 30 städer i Sverige. Har störst närvaro i Stockholm där de för tillfället arrangerar räknestugor fyra dagar i veckan. Kräver ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp.

Mattecentrum

Stockholms läxhjälpsföretag – betala per timma

Kunskapsugglan.se

Pensionerade lärare sköter den personliga undervisningen. Lärarna har lång erfarenhet med sig från arbetslivet och är vana vid olika utmaningar. Forskning visar att undervisning av behöriga lärare ger bättre studieresultat – vilket talar till Kunskapsugglans fördel.

Kunskapsugglan.se

Smartstudies.se

Företaget startades 2007 och har sedan dess hjälpt 14 000 elever att nå sina mål. Tyngdpunkten av hjälpen är inom matte. Smartstudies huvudfokus är att förbättra elevens studieteknik och stärka motivationen. Tar fram kontinuerliga utvecklingsrapporter som visar på framsteg och resultat.

Smartstudies.se

Läxhjälp Stockholm – Pris

Det finns fler organisationer och företag i Stockholmsområdet än vad vi listat ovan och det kan vara värt att kolla runt efter upplägg som passar dina behov. Prismässigt får du räkna med cirka 400–500 kr/h plus eventuell reseersättning. Priset varierar dock mellan de olika aktörerna på marknaden och detta är cirkapriser. Ofta kan upp till tre elever dela på undervisningen (och kostnaden). Vill du läsa mer om priser och villkor? Kolla in vår sida nedan för mer information om vad du ska tänka på.